Online winkelen wordt door bijna tien miljoen Nederlanders gedaan

Nieuws

0 Reacties

Het Centraal Bureau van de Statistiek heeft gegevens naar buiten gebracht over het aantal mensen in Nederland dat online winkelt. Uit de gegevens blijkt dat bijna tien miljoen consumenten in Nederland gebruikmaakt van de mogelijkheid online te winkelen. Dat komt neer op tachtig procent van het aantal dat internet gebruikt. In 2012 heeft een aantal van 9,8 miljoen consumenten in Nederland een webwinkel bezocht en daar online een aankoop gedaan. Zeven jaar eerder kocht een aantal van 5,9 miljoen consumenten een product online. Er is dan ook sprake van een forse stijging op het gebied van online winkelen.

Het meest populair om via internet aan te schaffen zijn onder meer vakantie, reizen en accommodaties. De vakantie gerelateerde zaken worden op de voet gevolgd door kleding en artikelen in de sportbranche. Meer dan de helft van de consumenten die vorige jaar online een aankoop heeft gedaan, heeft kleding besteld. Overigens kopen vrouwen vaker kleding online en zijn mannen eerder geneigd om software en elektronica in de webshop te bestellen.

Uit de gegevens van het Centraal Bureau voor statistiek kwam verder naar voren dat ongeveer zeventig procent van de consumenten die online winkel vorig jaar alleen nieuwe artikelen online hebben besteld. Ongeveer vijfentwintig procent van de online shoppers hebben naast nieuwe producten ook tweedehands zaken online aangeschaft. Online winkelen blijft populair en de verwachting is dat er in de toekomst nog meer consumenten gebruikmaken van de gelegenheid om via internet aankopen te doen. Ook diensten worden overigens steeds vaker online afgenomen, zoals verzekeringen.

Leave a Reply

 

Je moetingelogdzijn om te reageren.